Cererea lui Mircea Băsescu de eliberare din arest preventiv, RESPINSĂ

Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins cererile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia poate fi contestată în 48 de ore. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost trimişi deja în judecată, pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzaţii că au luat şpagă de la familia clanulul Bercea pentru a-i salva de puşcărie pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi pe fiul acestuia, Florin Anghel, autointitulat „Băsică”.

Numai că cei doi interlopi nu numai că n-au fost salvaţi, ci au primit pedepse şi mai mari, în 16 mai a.c.: 8 ani şi 9 luni Bercea, pentru tentativă de omor, şi 5 ani şi 3 luni „Băsică”, pentru complicitate la tentativă de omor.

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu va mai rămâne însă două săptămâni în Arestul Poliţiei Capitalei, până când DNA va finaliza cel de-al doilea dosar, în care mai mulţi membri ai clanului Bercea sunt acuzaţi de şantaj asupra fratelui preşedintelui ţării.

Unul dintre inculpaţi, ginerele lui Bercea, a fost chiar prins în flagrant în timp ce lua 10.000 de euro de la Mircea Băsescu. A fost şi el arestat preventiv în 30 mai a.c., înainte de a porni ofensiva tot clanul Bercea împotriva lui Mircea Băsescu, în al doilea dosar care, iată, deja se judecă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.