Cererile POSDRU pot fi urmărite online

Beneficiarii POSDRU pot urmări online stadiul procesării cererilor de rambursare depuse, precum şi valoarea sumelor pe care le achită Autoritatea de Management, informează, vineri, Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Plăţile POSDRU au fost reluate în februarie, după presuspendarea programului, în august 2012, dar cu o corecţie de 25% (adică fiecare beneficiar trebuie să returneze un sfert din sumă). În prezent, se află în derulare aproape 2.500 de contracte de finanţare.

“Beneficiarii de finanţări acordate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pot vedea în ce etapă de procesare se află cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare şi pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POSDRU. Începând cu această săptămână, informaţiile menţionate trebuie publicate pe paginile web ale instituţiilor menţionate”, informează comunicatul MFE.

Publicarea informaţiilor despre stadiul verificării a fost solicitată de Ministerul Fondurilor Europene şi este reglementată de Instrucţiunea 67 emisă de Autoritatea de Management POSDRU.

Şi Organismele Intermediare POSDRU sunt obligate să publice pe paginile web proprii informaţii despre cererile de rambursare primite de la beneficiari.

Ambele tipuri de informaţii vor fi actualizate de două ori pe săptămână.

La 23 martie, rata de absorbţie pe POSDRU era de 11,81% raportat la plăţile intermediare făcute de Comisia Europeană, cu o sumă totală rambursată de aproximativ 410,5 milioane euro.

La 28 februarie, procentul de absorbţie fusese de 7,81%, creşterea fiind datorată reluării de către Comisia Europeană a plăţilor pe acest program. Plăţile pe POSDRU au fost blocate după presuspendarea programului de către Bruxelles în august anul trecut.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.