Chirurg din Arad, prins cu mita

Medicul chirurg C.C. din Arad a fost prins de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – seviciul teritorial în timp ce primea mită 500 de euro, sumă pretinsă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală.

El a fost denunţat iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a organizat flagrantul şi l-a reținut pentru 24 de ore.

„În fapt, la data de 16.06.2015, doi cetățeni au formulat denunțuri cu privire la practica unor medici din cadrul Spitalului Judeţean Arad, care, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale. Astfel, în urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunțători şi făptuitorul C.C. (medic în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad) a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunțătorului să dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu”, precizează un comunicat comun al DGA şi Parchetul Arad.

Pentru a justifica suma de bani cerută, medicul i-a promis denunțătorului că îl va interna la Spitalul Judeţean Arad ca să-l opereze, dar îi va pune un diagnostic fictiv, care să nu presupună plata cheltuielilor de spitalizare.

Chirurgul C.C va fi prezentat astăzi instanţei Tribunalului Arad, cu propunerea de arestare preventivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.