Chirurgul şpăgar de la „Gr. Alexandrescu”, arestat

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, luni, recursul procurorului la decizia de cercetare în libertate a medicului chirurg Ştefan Gheorghe Ozsvath, de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, acuzat de luare de mită, şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile. Decizia este definitivă. Celălalt medic, anestezistul Florin Dumitru Rusu, va fi cercetat în stare de libertate, CAB respingând recursul Parchetului.

Amintim că medicii Ştefan Gheorghe Ozsvath şi Florin Dumitru Rusu au fost reţinuţi în 9 aprilie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia de luare de mită.

Cei doi au pretins şi primit de la părinţii a 3 copii, pentru a le efectua intervenţii chirurgicale micuţilor, următoarele sume: câte 600 de lei – chirurgul – şi 150 lei pentru un copil şi câte 200 pentru ceilalţi doi, anestezistul.

Părinţii copiilor i-au denunţat pe medici înainte de efectuarea operaţiilor. “Au plătit şi s-a făcut operaţia, iar remiterea de bani a fost înregistrată în mediul ambiental în incinta spitalului, cu mijloace audio-video. La câteva ore după aceste înregistrări, medicii au fost conduşi la sediul Parchetului”, a declarat procurorul Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.