Cine l-a denunţat pe Trăşculescu

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a primit 364.000 de lei, în 4 tranşe, de la denunţătorul Mircea Alexandru Vintilescu, şi a mai cerut 1,1 milioane de lei, în două tranşe, determinându-l pe complicele său, Valeriu Calotă, să falsifice un contract între firma acestuia şi societatea la care Vintilescu era acţionar. Aceste informaţii sunt prezentate în documentul trimis de anchetatorii DNA la Parlament, unde i se cere ridicarea imunităţii lui Trăşculescu, pentru a putea fi arestat preventiv.

Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, a pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, în patru tranşe – de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei – cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, se precizează în document.

Ulterior, Trăşculescu a pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care a impus să îi fie daţi în două tranşe, de 50.000 de lei şi, respectiv, 1.050.000 de lei.

“Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin Silviu ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu SC Aquaform SRL, administrată de martorul denunţător Vintilescu Mircea Alexandru”, scriu anchetatorii în actul citat.

De asemenea, în 6 noiembrie, Trăşculescu l-ar fi determinat pe Calotă să falsifice un contract între SC Aquaform SRL şi firma lui Calotă SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit în scopul efectuării plăţii şi a justificării în evidenţele contabile ale celor două societăţi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.