Clanurile “Cămătarilor” şi “Sportivilor”, destructurate: 29 de interlopi arestaţi pentru infracţiuni cu violenţă

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a 29 de interlopi, printre care şi Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru. Vineri dimineaţă au avut loc 115 percheziţii domiciliare, efectuate în cadrul unei acţiuni de amploare de destructurare a clanurilor “Cămătarilor” şi “Sportivilor”, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă. La descinderi au participat procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Printre arestaţi se mai numără: Cristian Roşca (liderul clanului “Sportivilor”), Mario Nuţu Balint (fiul lui Sile Cămătaru), Andrei Cristian Bădulă, Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuţ Ion, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabriel Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă şi Geanina Narcisa Barbu.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc şi muniţie aferentă acestora, dar şi mai multe maşini care aparţineau membrilor grupărilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kg de aur, peste 10 grame de droguri, nouă ceasuri, dar şi mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

Lupte stradale

Procurorii susţin că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punere în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/ recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

67 de învinuiţi

În cauză se efectuează cercetări faţă de 67 de învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.