CNADNR a castigat procesul cu Alpine Mayreder Bau GmbH pentru largirea DN 1 Pasaj Otopeni – Aeroport „Henri Coanda” si va primi 57.680,34 euro

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a castigat procesul pe care i l-a intentat firma Alpine Mayreder Bau GmbH pentru proiectul  „Largirea drumului national DN 1 la 6 benzi, intre Pasajul Otopeni si Aeroportul „Henri Coanda”, solicitand in instanta compensari financiare suplimentare de 946.168,40 euro pentru intarzieri in predarea amplasamentului, pentru aprobarea cu intarziere a anumitor proiecte sau pentru vremea nefavorabila. Pretentiile financiare au fost sustinute si de firma de consultanta Inocsa Ingenieria. CNADNR nu numai ca nu trebuie sa dea acesti bani, ci va primi 57.680,34 euro de la constructor.

Contractul de largire a DN 1 la trei benzi pe sens, intre Centura Bucuresti si Aeroportul „Henri Coanda” a fost semnat in luna noiembrie 2003, lucrarile fiind finalizate in iunie 2006. Constructorul Alpine Mayreder Bau GmbH a intentat proces Companiei de Drumuri dupa ce a finalizat lucrarile, informeaza CNADNR.

‚Analiza CNADNR SA a concluzionat ca, in fapt, exista neconcordante intre raportul firmei de consultanta si corespondenta realizata de-a lungul timpul, concluzia fiind aceea ca Antreprenorul (Alpine Mayreder Bau GmbH) datoreaza  Beneficiarului (CNADNR SA) suma de 57.680,34 euro. In urma castigarii procesului, CNADNR SA va primi de la Alpine Mayreder Bau GmbH suma de 57.680,34 euro, Compania fiind exonerata de plata oricaror compensatii financiare catre constructor, respectiv suma de 946.168,40 euro”, precizeaza CNADNR.

”Doresc sa felicit expertii din CNADNR pentru efortul deosebit pe care l-au depus in acest caz. Am propus membrilor Consiliului de Administratie a CNADNR premierea angajatilor care au contribuit la acest rezultat pozitiv”, a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

”Atrag atentia firmelor de constructii de infrastructura de transport care si-au facut un prost obicei in a emite nenumarate pretentii privind extensii nejustificate de timp si de bani ca ministerul si CNADNR vor utiliza toate caile legale pentru a lupta in instanta impotriva acestor pretentii”, a mai spus Silaghi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.