Comisar ANPC prins cu mita

Ofiterii anticoruptie din Tulcea au prins in flagrant un comisar de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) – Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Tulcea, care a pretins initial 1.000 lei si a primit 100 euro de la administatorul unei societati comerciale din com Carcaliu, pentru a-i efectua un control mai putin exigent si a nu-l amenda in caz ca ar fi descoperit nereguli la firma.

„In fapt, data de 12.07.2012, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Biroul Judetean Anticoruptie Tulcea au fost sesizati, printr-un denunt penal formulat de catre numitul S.A., cu privire la faptul ca i s-a cerut cu titlu de mita suma de 1.000 lei de catre un comisar din cadrul ANPC – Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Tulcea. In schimbul banilor, i s-a promis ca nu fi sanctionat contraventional si va beneficia de un tratament mai bland in cazul identificarii unor nereguli in domeniul specific. Denuntatorul a mai precizat ca, in perioadele anterioare, prin acelasi procedeu, fusese obligat de catre acelasi comisar sa dea sume de bani cuprinse intre 400 – 500 de lei pentru a nu fi sanctionat contraventional”, informeaza DGA.

Miercuri, 1 august, denuntatorul a anuntat telefonic BJA Tulcea, in jurul orelor 11.00, despre faptul ca, la sediul societatii sale s-a prezentat o echipa formata din comisari ai ANPC – CJPC Tulcea, iar unul dintre acestia, respectiv S.N., i-a cerut banii pretinsi anterior. Cum acesta nu avea toata suma, i-a dat comisarului 100 de euro.

Ulterior, echipa ANPC a fost prinsa in apropierea orasului Isaccea, iar asupra lui  S.N. a fost gasita bancnota de 100 de euro primita mita.

Fata de comisarul spagar a fost luata masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, acesta fiind invinuit sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 254 Cod Penal. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.