Complet nou de judecată pentru Voiculescu

Un nou complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, va judeca apelul în dosarul privatizării frauduloase Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat de prima instanţă la 5 ani de închisoare.

Repartizarea dosarului la un alt complet de judecată a survenit după 6 luni de la preluarea de către primul complet, din care un judecător (Stan Mustaţă) a fost arestat preventiv luna trecută iar colegul lui, Florică Duţă, a cerut pensionarea la începutul lunii iunie.

Ambii au ţinut în loc, practic, judecarea apelului împotriva sentinţei pronunţate în 26 septembrie 2013, acordând 5 amânări cu termene largi.

Noii membri ai completului, care vor lua dosarul începând din 1 iulie, au fost promovaţi de curând de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel din Capitală.

Judecătorul Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, „părintele” FNI, de către Sorin Ovidiu Vântu, care a şi fost condamnat, iar judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a respins o cerere de eliberare condiţionată a aceluiaşi om de afaceri. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.