Conducerea RAT Brasov, trimisa in judecata pentru contractele cu „hingherii auto”

Directorul general al Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov, directorii economic si de exploatare, precum si sefii de la Achizitii si Juridic au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, in cazul contractelor privind ridicarile masininilor parcate neregulamentar, prejudiciul produs RAT fiind de aproape 280.000 de lei. Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a emis rechizitoriul si a dispus trimiterea in judecata a celor cinci, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) remis redactiei.

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2010, Augustin Pulpea, in calitate de director general al Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov si Cristinel Florea – director economic, Nicolae Spinean – director exploatare, Liviu Voicu – sef Compartiment Achizitii si Corina Simona Comanescu – sef Oficiu Juridic la aceeasi regie de transport, in cadrul procedurii de atribuire a activitatii de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate neregulamentar, au eludat dispozitiile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

La randul sau, Ministerul Public a transmis urmatorul comunicat: “In cursul anului 2010, in cadrul procedurii de atribuire a activitatii de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate neregulamentar, inculpatii, in calitate de angajati ai Regiei Autonome de Transport Brasov, Pulpea Augustin (director general), Florea Cristinel (director economic), Spinean Nicolae (director exploatare), Voicu Liviu (sef Compartiment Achizitii) si Comanescu Corina Simona (sef Oficiu Juridic), au eludat dispozitiile OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si concesiune de servicii si au incheiat un protocol precum si doua contracte de asociere cu doi operatori economici”.

Protocolul si contractele de asociere au fost incheiate cu cei doi operatori economici la un pret mai mare fata de oferta facuta de acestia, fapt ce a creat o paguba patrimoniului RAT Brasov in valoare de 279.441 de lei.

Pentru administrarea probatoriului in cauza au fost delegati sa faca acte de procedura penala ofiterii DGA – Serviciul Anticoruptie pentru Judetul Brasov.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Judecatoriei Brasov.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.