Cum a scăpat primarul Nichita de arestul preventiv

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, i-a convins pe judecătorii Tribunalului București să nu-l aresteze nici măcar la domiciliu, recunoscând că este extrem de gelos, iar pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru Adina Samson (foto) iese din limitele normalului, el apelând în acest sens și la ajutorul unui psiholog.

Instanța a decis că edilul poate fi cercetat în libertate, însă procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar. Măsura preventivă i-a permis lui Nichita să revină astăzi la fotoliul din Primăria Iași, cu interzicerea de a lua legătura cu ceilalți inculpați – șefii Poliției Locale care le-au dispus subalternilor să o fileze pe victimă.

De asemenea, primarul Nichita nu are voie să ia legătura cu fosta amantă – pentru care a divorțat anul trecut -, pe care a promovat-o de la secretară la cea mai înaltă funcție din administrația locală (după a lui): cea de city manager. Practic, cei doi decideau destinele municipiului Iași dar găseau timp și pentru escapade la Paris.

Adina Samson le-a declarat astăzi jurnaliștilor că relația sa cu primarul Nichita a durat câțiva ani, timp în care el a cerut-o în căsătorie de mai multe ori dar ea a refuzat.

Întrebată ce i-a promis în schimbul acceptării căsătoriei, Adina Samson a declarat: ”Un apartament de serviciu și diferite afaceri”.

Fosta amantă a mai spus că a pus capăt relației cu primarul, „din toate punctele de vedere”, în septembrie anul trecut. De atunci au început hărțuirea și amenințările, ce au durat două luni și au culminat cu trimiterea, de către edil, „a unui borfaș care m-a așteptat în fața blocului și m-a amenințat că mă termină”.

Mai mult, primarul ar fi  lovit-o în apartamentul pe care cei doi îl frecventau. „În acel apartament pe care l-a cumpărat, din gelozie mi-a dat două palme și atunci am decis să fac plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. La sfârșitul lui noiembrie am retras-o, la insistențele lui (Nichita – n.r.) și a celor din anturajul lui”, a precizat Adina Samson.

Motivarea judecătorilor: ”Nichita conștientizează diferența de vârstă de 25 de ani”

În motivarea deciziei judecătorilor de la Tribunalul București de respingere, în data de 1 mai, a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Nechita, se arată că primarul le-a spus judecătorilor și că iubita lui, Adina Samson, suferă de o boală autoimună iar el a făcut tot ce este posibil pentru a-i reda acesteia starea de sănătate, inclusiv la unități medicale din Germania.

Gheorghe Nichita mai a susţinut că Adina Samson a avut multe căderi psihice, fiind aproape de o tentativă de suicid, iar el a petrecut timp îndelungat cu ea și “îi este extrem de greu să accepte ideea despărțirii, fiind extrem de gelos, conștientizând însă că între ei este o diferență de vârstă de 25 de ani”.

“Pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru martora Samson Adina Mihaela iese din limitele normalului, motiv pentru care a apelat și la sprijinul unui psiholog care este chiar decanul Facultății de psihologie din Iași. Nu crede că trebuie să fie arestat pentru o pasiune umană, pe care încearcă să o amelioreze și să o vindece”, se mai arată în motivarea instanței.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.