Cum alegi soluția telematică ideală: Câteva ponturi de la WebEye

Telematica, știința care îmbină comunicațiile și IT-ul, nu mai este de mult un moft pentru transportatori. S-a demonstrat cu cifre că soluțiile telematice pot schimba realmente soarta unei companii care are în administrare flote auto, în unele cazuri rezultatele fiind spectaculoase.

Telematica = flotă eficientă

Dacă, astăzi, cei mai mulţi transportatori au îmbrățișat un sistem telematic sau altul, este esențial ca acestea să răspundă necesităților companiei. Așadar, înainte să alegeți soluția telematică ideală pentru flota companiei, trebuie să stabiliți, din capul locului, obiectivele.

Să le luăm una câte una. În primul rând, există probleme generate de stilul de condus al șoferilor? Telematica are soluția. WebEye, de pildă, a dezvoltat pachetul DrivingStyle, care furnizează informații complexe și precise despre modul în care un șofer exploatează vehiculul. Frânează prea des, folosește inadecvat tempomatul sau retarderul – erori care au ca rezultat un consum mai mare de combustibil și mai multe vizite la service-ul auto – toate acestea se înregistrează, iar managerul primește un raport complex, din care reiese foarte clar profilul fiecărui șofer, ulterior putând interveni pentru a-l corecta.

În al doilea rând, cheltuiți prea mult pe combustibil? În acest caz, trebuie să vă orientați către soluții care vă ajută să monitorizați cu strictețe consumul de combustibil, cum sunt sondele litrometrice.

În fine, activitatea flotei se desfășoară cu preponderență în spațiul comunitar? Atunci trebuie să fiți pregătiţi pentru a face față restricțiilor impuse de tot mai multe state din spațiul comunitar, pentru limitarea cabotajului și a transporturilor internaționale. Lista a fost deschisă de Finlanda, apoi Germania, Franța, Belgia au anunțat că vor impune un salariu minim pe oră transportatorilor locali și străini.

Astfel, a devenit esențial pentru transportatori să știe cu precizie cât timp petrece fiecare șofer în țările pe care le tranzitează, pentru a evalua corect costurile aferente transportului în spațiul comunitar și pentru a bugeta, ca atare, sarcinile de lucru. În acest context, WebEye a dezvoltat soluția eControl, integrată serviciului eTachograph, care transmite firmelor informaţii în timp real despre numărul exact al orelor petrecute de şoferi pe teritoriul unei ţări, raportare care, până acum, se făcea într-un mod relativ de către şoferi şi putea fi verificată cu acurateţe abia după câteva săptămâni, o dată cu descărcarea datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.