De la Circ în instanţă, pentru conflict de interese

Vremurile bune au apus pentru directoarea Circului Globus, Brînduşa Novac, deputată PDL în mandatul 2008-2012, ea fiind trimisă în judecată, vineri, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acuzată de conflict de interese. Brînduşa Novac a încheiat pentru Circ 11 contracte cu o firmă la care era asociată.

Potrivit PÎCCJ, „în perioada 2006-2009, la diferite intervale de timp, Cornelia-Brînduşa Novac, deputat în legislatura 2008-2012, în calitate de director/manager al Circului “Globus” şi ordonator terţiar de credite, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a încheiat 11 acte juridice cu o societate comercială la care avea calitatea de asociat, realizând foloase materiale în valoare totală de 758.217 lei”.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Amintim că ea se judecă şi cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a declarat-o incompatibilă pentru că a deţinut simultan fincţia de manager al Circului Globus şi pe cea de parlamentar. A pierdut procesul la Curtea de apel Bucureşti, în 22 mai 2012, dar a făcut recurs la instanţa supremă, care ar trebui să dea verdictul în curând, având în vedere că se cam încheie anul (termenul este stabilit pentru 21 mai).

Tot la ÎCCJ, Brînduşa Novac are un alt proces cu ANI, pentru conflict de interese, după ce inspectorii de integritate au descoperit 2 contracte din care fosta directoare a Circului şi-a băgat bani în buzunar. În 18 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat raportul de evaluare întocmit de ANI, dar ea a atacat cu recurs decizia, la instanţa supremă.

Brînduşa Novac deţine funcţia de director-manager al “Circ&Variete Globus” din 22 februarie 2008, fiind numită de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), deoarece instituţia se află în subordinea acestui for.

Ea este plătită de CGMB în baza unui contract de management încheiat pe durată determinată, iar remuneraţia managerului persoană fizică este asimilată, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale, potrivit ANI.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.