UPDATE! De la Permise Auto, direct în arest

Un fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPRPCIV) Vâlcea a fost arestat preventiv, joi, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă asupra unor funcţionari de la RAR, abuz în serviciu contra intereselor publice, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de învinuitul D.L.D., acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi înaintat instanţei Tribunalului Vâlcea, care a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea inculpatului pentru 29 de zile, informează, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

UPDATE: Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, în data de 7 iunie, trimiterea în judecată a lui Dan Liviu Dumitru, în stare de arest preventiv, şi a altor doi inculpaţi – Paraschiv Gabriel, şi el arestat preventiv, şi Vieru Eugen Robert.  Dosarul se va judeca la Tribunalul Vâlcea. 

„În fapt, în sarcina învinuitului D.L.D. s-a reţinut că, în perioada 2011-2012, în calitate de agent de poliţie în cadrul SPCRPCIV Vâlcea, a efectuat mai multe operaţiuni de înmatriculare a unor autovehicule, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind taxa de poluare, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 240.000 lei, ataşând mai multe dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare”, precizează DGA.

De asemenea, inculpatul a exercitat acţiuni de inducere în eroare asupra părţilor vătămate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei.

„În cursul anului 2012, D.L.D. a pretins şi primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul traficării influenţei sale asupra altor funcţionari din cadrul Registrului Auto Român (RAR)”, mai precizează DGA.

În această cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, au desfăşurat activităţi procedurale în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.