Deferit justiţiei pentru 142 de acte de evaziune fiscală

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Marius-Andrei Brujan, administrator în cadrul SC EMARY SRL Peştişu Mic, jud. Hunedoara, pentru evaziune fiscală în formă continuată (142 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 1 iulie 2009-31 decembrie 2010, inculpatul Brujan, în calitate de administrator al firmei amintite, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli fictive.

Acestea reprezentau achiziţii de la diverse societăţi comerciale care fie au fost radiate, fie nu funcţionează la sediul declarat, fie aveau activitatea suspendată la data emiterii facturilor, fie au fost declarate inactive etc.

În această modalitate, el a prejudiciat statul cu 6.597.302 lei (echivalentul a 1.567.055 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), reprezentat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara, s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 9.247.920 lei, reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorările şi penalităţile de întârziere aferente.

DNA precizează că nu s-au luat măsuri asigurătorii de recuperare a prejudiciului pentru simplul fapt că inculpatul nu deţine bunuri în proprietate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Hunedoara.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.