Denunțul Elenei Udrea împotriva lui Coldea de la SRI, CLASAT de DNA

Denunțul formulat de Elena Udrea la DNA împotriva directorului-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost clasat. Direcția Națională Anticorupție informează că „în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru însă din acestea nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate”.

Amintim că Udrea l-a acuzat pe Coldea că „l-a pus pe Dorin Cocoș să-i de lui Sebi Ghiță o jumătate de milion de euro pentru finanțarea postului România TV”.

Despre Sebastian Ghiță, Udrea a spus că „i-a amenințat pe Coldea și George Maior că îi împușcă dacă vor proceda cu fratele său așa cum au făcut cu Mircea Băsescu”.

Florian Coldea a fost audiat la Comisia parlamentară de control a SRI, însă membrii acesteia – fără Ghiță, care a lipsit – nu au descoperit nereguli în activitatea directorului-adjunct al SRI, în urma acuzațiilor publice ale Elenei Udrea.

„La data de 30 ianuarie, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupție, ce ar fi fost săvârșite de mai multe persoane, cu funcții importante în instituții publice ale statului român, fiind audiată ulterior de către procurorii DNA pentru a-și susține acuzațiile formulate anterior”, spune DNA.

„În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunțătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate. În continuare, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor sesizate prin denunț și disjungerea urmăririi penale și trimiterea dosarului la Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, din cauza calității de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate”, se arată în răspunsul DNA la solicitarea Agerpres.

DNA subliniază că, în motivarea soluției, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzațiile formulate sunt generice, iar din denunț nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracțiune.

„La data de 12 martie, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluția clasării dosarului. La baza motivării soluției, procurorii militari au reținut caracterul general, subiectiv și conjunctural al acuzațiilor formulate de către denunțătoare cu privire la existența unor infracțiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situației juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoștință de la persoane care nu i-au confirmat afirmațiile”, precizează DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.