UPDATE! Deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, audiaţi la DNA în dosarul de corupţie al lui Greblă

Deputaţii PSD de Bacău Lucian Şova şi Iulian Iancu au fost audiaţi astăzi la sediul DNA, în dosarul de corupţie al fostului coleg de partid, Toni Greblă, acum judecător la Curtea Constituţională. Cei doi sunt acuzaţi de comiterea unor ilegalităţi în toamna lui 2012, cu privire la transportul membrilor PSD din Bacău la megaevenimentul de lansare a candidaţilor USD la parlamentare. 

UPDATE 27 iunie 2017: DNA a clasat dosarul disjuns din cel al lui Toni Greblă, în care au fost cercetați deputații Lucian Șova și Iulian Iancu.

UPDATE 2: DNA a detaliat faptele tuturor inculpaţilor din acest dosar – vezi AICI.

Potrivit imaginilor difuzate în direct de B1TV, Lucian Şova nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el fiind însoţit de un avocat.

UPDATE: Lucian Şova a ieşit din sediul DNA la ora 14.05, fără a face vreo declaraţie.

În schimb, Iulian Iancu le-a spus jurnaliştilor că este invitat ca “suspect” într-un alt dosar. „Eu sunt vizat de transportul de persoane de la Bacău la Bucureşti în 2012, la a membrilor PSD la lansarea candidaţilor pe stadionul 23 august (Arena Naţională – n.r.), cu care nu am nicio legătură”, a declarat Iulian Iancu, la intrarea în sediul DNA.

Iancu a insistat că este nevinovat: “Nu m-am ocupat niciodată de transportul de perspoane în partid, de logistică (…) campania (electorală a) tuturor membrillor de la Bacău a fost finanţată prin cotizaţia membrilor”.

Lucian Şova şi Iulian Iancu au fost secretari de stat la Ministerul Economiei, în perioade diferite: Iancu în Guvernul Năstase (2000 – 2004) şi Şova în Guvernul Boc (martie – octombrie 2009).

Anterior, Lucian Şova a fost director general în Ministerul Transporturilor (ianuarie 2002 – iulie 2005), director general adjunct la ARR ( mai 2001 – ianuarie 2002) şi consilier al Ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, în perioada ianuarie – mai  2001.

Cunoscut de asociaţiile de transportatori prin prezenţa sa activă la adunările acestora şi prin sprijinul pe care l-a acordat cu iniţiative şi modificări legislative cerute de ei în domeniul în care activează, Lucian Şova este din februarie 2014 secretarul general al Comisiei permanente de Transporturi şi Infrastructură, înfiinţată în cadrul Camerei Deputaţilor începând cu acea sesiune parlamentară.

Iulian Iancu este şeful Comisiei de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.