Deputatul Diniţă scapă de arest: a fost plasat sub control judiciar. Lui Căncescu i s-a prelungit arestarea

Deputatul PC Ion Diniţă va fi cercetat sub control judiciar în dosarul preşedintelui suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, privind atribuirea ilegală a unor contracte de către autoritatea locală, au hotărât, astăzi, judecătorii instanţei supreme. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului după ce, în urmă cu două zile, au obţinut avizul Camerei Deputaţilor.

Deputatul PC Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar în urma plăţilor nelegale făcute firmei acestuia de către baronul PNL de Braşov, CJ a fost prejudiciat cu peste 7,6 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, SC Gotic SA, a deputatului Diniţă, era una dintre firmele “de casă” ale CJ Braşov, “calitate” rezultată din numărul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioară a preţului, precum şi din conţinutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instanţei în cauză.

Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă a lui Căncescu, aflat în arestul Poliţiei Braşov începând cu 25 octombrie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.