Deputatul UDMR Mate András Levente, trimis în judecată pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar

Deputatul UDMR Mate András Levente a fost trimis în judecată, miercuri, pentru conflict de interese, deoarece și-a angajat ilegal soția în biroul parlamentar. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ancheta procurorilor Parchetului General a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care deputatul era acuzat că și-a angajat soția, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar – Circumscripția electorală nr. 13 Cluj.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate András Levente, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârșitul mandatului de deputat (decembrie 2012, n.r.), contract de muncă avizat chiar de către parlamentar.

Soția deputatului UDMR a încasat 5.508 lei în perioada martie 2010-ianuarie 2011.

Inițial, procurorii pronunțaseră o soluție de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis în urma deciziei luate de Daniel Morar, pe vremea când deţinea funcţia de prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lotul parlamentarilor descoperiţi de ANI că şi-au angajat rude de gradul I este de 15.

Dintre aceştia, 3 au fost deferiţi justiţiei: Mate András Levente, Brânduşa Novac şi deputatul Ghervazen Longher, reprezentant al minorităţii poloneze.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.