Deputatul “Valoare” Ioan Adam, ARESTAT

La două zile de la încuviinţarea în plenul Camerei Deputaţilor a solicitării DNA privind arestarea preventivă a deputatul PSD Ioan Adam – autointitulat „de mare valoare” -, acesta a fost trimis astăzi, după gratii, prin decizia instanţei supreme. El este acuzat de fapte de corupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în valoare de 304 milioane de euro, dosar în care este urmărit penal şi socrul premierului Victor Ponta, Ilie Sârbu, fiind arestaţi deja fostul vicepreşedinte PSD al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi fiul acestuia, precum şi Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure restituite ilegal.

Adam este urmărit penal pentru următoarele infracţiuni:

– instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

– constituire a unui grup infracţional organizat

– 3 infracţiuni de cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Procurorii DNA deţin probe că în aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna – cercetaţi în lbertate – să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa.

Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel regiei Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.