Deputatului Titi Holban a luat şpagă 10.000 de euro. DNA cere aviz pentru arestarea preventivă

Direcţia Naţională Anticorupţie cere avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban, pe care îl acuză de trafic de influenţă prin luarea unei mite de 10.000 de euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată după un control al Direcţiei Regionale Antifraudă. Procurorii au început astăzi urmărirea penală a lui Holban, după ce ieri a fost ridicat cu mandat de aducere şi a plecat din sediul DNA în jurul orei 23.15.

 „În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie”, arată procurorii anticorupţie.

Potrivit DNA, cercetarea în libertate a deputatului Titi Holban ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia acestuia şi natura faptelor de care este acuzat.

“În acest sens, trebuie avută în vedere modalitatea săvârşirii faptelor şi rezonanţa acestora, astfel încât luarea măsurii preventive este necesară pentru a elimina temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită. Cercetarea unor asemenea persoane în stare de libertate ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia inculpatului şi natura faptelor de care este acuzat”, motivează procurorii anticorupţie cererea avizului din partea Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Holban.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.