Descinderi DIICOT la evazionişti cu fier vechi din Dâmboviţa şi Giurgiu

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Dâmboviţa,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   S.C.C.O.  Dâmboviţa, au destructurat un grup infracţional organizat, format din 10 persoane, specializat în evaziunea fiscală cu fier vechi, prin care au prejudiciat statul cu 2 milioane de euro. Anchetatorii efectuează joi dimineaţă 11 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, la locuinţele învinuitilor şi la sediile unor societăţi comerciale. Vor fi duse la audieri 10 persoane, urmând să fie luate măsurile legale.

“Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin utilizarea unor  societăţi comerciale tip fantomă pentru derularea de operaţiuni comerciale cu  fier vechi cu o societate comercială de profil din municipiul Târgovişte,  în scopul eludării plăţii  impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 2.000.000 de euro”, informează DIICOT.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul IPJ Dâmboviţa şi lucrătorilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.