Descinderi spectaculoase la un grup infractional organizat

Luni dimineata au avut loc descinderi ale procurorilor DNA la 28 de locatii din 5 judete – Mehedinti, Prahova, Olt, Valcea si Giurgiu – si Bucuresti. Cercetarile in acest dosar au inceput in 2011, iar prejudiciul creat statului este de aproximativ 5 milioane de euro. 

Perchezitiile au fost desfasurate de procurorii DIICOT Craiova, in colaborare cu politistii BCCO. Au fost cautate 24 de persoane, din care 23 au fost gasite. De asemenea, politistii au ridicat din Constanta membri ai grupului infractional, care erau in vacanta.

Membrii gruparii au infiintat zeci de societati comerciale prin intermediul carora faceau tranzactii fictive, folosind facturi false, reusind astfel sa creeze un prejudiciu de circa 5 milioane de euro.

Monitorizare 6 luni

Reteaua era monitorizata de DIICOT si de SRI de mai bine de 6 luni.

In urma perchezitiilor, in locuintele suspectilor au fost gasite stampile si facturi false, care au fost ridicate si duse la Politie.

Cele 23 de persoane ridicate au fost duse la sediul DIICOT Mehedinti pentru audieri, acestea fiind acuzate de evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.