DIICOT: 256 de perchezitii intr-un caz de rambursari ilegale de TVA. Senatorul PSD Cezar Magureanu, directori ANAF si comisari ai Garzii Financiare au sprijinit infractiunile

1

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a declansat, marti dimineata, o ampla actiune intr-un caz de rambursari ilegale de TVA, ca urmare a unor tranzactii intracomunitare, peste 700 de politisti efectuand 256 de perchezitii. Descinderile au loc in Bucuresti si la domicilii din judetele Ilfov, Giurgiu, Constanta, Arges, Buzau, Valcea, Gorj, Dolj, Timis, Bihor. “La activitatea infractionala a contribuit si numitul Magureanu Cezar Mircea, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata”. anunta DIICOT, intr-un comunicat. In dosar sunt implicati si directori din cadrul ANAF si comisari ai Garzii Financiare, acuzati de DIICOT ca au “sprijinit in diverse forme activitatea infractionala”.

Cezar Magureanu este senator PSD de Giurgiu, insa ulterior el a activat in grupul UNPR si apoi ca independent, iar la inceputul lui mai 2012 si-a anuntat revenirea în grupul parlamentar al PSD.

Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, a anuntat ca umarirea penala impotriva senatorului Cezar Magureanu a fost demarata, acesta avand calitatea de invinuit in dosarul in care este cercetat de procurorii DIICOT si nu este necesar avizul Senatului in aceasta faza. “Avizul plenului Senatului este necesar numai in situatia retinerii, arestarii sau perchezitiei la domiciliul senatorului”, a explicat Toni Grebla.

Prejudiciu de 40 de miliarde de lei anual

Intre 2010 si 2012, reteaua investigata de Structura Centrala a DIICOT dezvoltase un circuit evazionist complex, generand statutul prejudicii in valoare de 40 de miliarde de lei anual.

In acest caz complex vor fi aduse la audieri 125 de persoane.

“La data de 24.07.2012, procurori din cadrul DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO si IGPF, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii/livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si/sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA”, se arata in comunicatul DIICOT.

Zahar fara acte, cu spijinul Garzii Financiare si ANAF

Concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme:

– SC LEMARCO SA Bucuresti – reprezentata de invinuitul CONSTANTIN TUDOR;

– SC DUCTIL ROM SA Bucuresti – reprezentata de invinuitul STUPARU SORIN;

– SC NOVICIO FOOD & BEVERAGE SRL Ilfov – reprezentata de invinuitul SAIKALY NICOLE;

– SC VEGA TRADE COMODITIES SRL Giurgiu – reprezentata de invinuitii GAZDAC SORIN ADRIAN si GAZDAC RALUCA LIVIA IOANA.

Activitatea infractionala a acestor invinuiti, a fost sprijinita in diferite forme, de catre numitii:

–  DRAGAN NICUSOR, director general adjunct in cadrul ANAF;

–  STROE DAN – director achizitii in cadrul ANAF;

–  NAIPEANU ELENA-MADALINA – angajat DGFP Giurgiu;

–  PACALA NADIA – comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale;

–  POPA GEORGE, IONESCU BOGDAN, ZABAVA MARIN, SEBE STELIAN, PENCIU MIHAITA – comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetului Giurgiu, a fost sprijinita de catre invinuitul GRECU OCTAVIAN zis “BUTOANE”.

Senatorul Magureanu, in dosar separat

La activitatea infractionala a invinuitilor GAZDAC SORIN ADRIAN si GAZDAC RALUCA LIVIA IOANA, a contribuit si numitul MAGUREANU CEZAR MIRCEA, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata   intr-o cauza penala separata.

Suportul informativ al operatiunii DIICOT a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI) si DGIPI.

Activitatea investigativa a procurorilor DIICOT a beneficiat si de aportul calificat al conducerii ANAF, precum si al Garzii Financiare – Comisariatul General.

La realizarea actiunii au participat efective de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Romane – Gruparea Mobila “Vlad Tepes”, se mai arata in comunicatul DIICOT. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. 9.02.2012 | zmeianu a scris: Stimate domnule Gadina Constantin, suferiti de ,,deziluzie cronica acuta si-mi imaginez ce luptator remarcat sunteti in fruntea unei asociatii de raniti si retinuti ,,Jilava 89”. Momentul Decembrie 89, v-a prins in interiorul Jilavei si nu afara, de aceea nu aveti curajul sa luptati pentru jilaviti. Nu toti fostii jilaviti trebuie sa fie neaparat onorati de Revolutie, ci doar cei condamnati politic sau dusi la Jilava in zilele Revolutiei, pana cel tarziu 22 Dec. 1989. Dar multiple spatii din Bucuresti comerciale obtinute pe baza de Asociatie de revolutionari si multiple terenuri vandute apoi.. Admir la dumneavoastra ca preamariti martirii si fie-le tarana usoara, dar ce ne facem cu cei care si-au riscat atunci ,,TOTUL” dar au avut ,,norocul sau dupa dv. ,,nesansa” sa fie omoriti. Ma voi interesa indeaproape de ,,personalitatea dv. si ca om de litere, voi scrie despre ,,nerusinarea dumneavoastra” de a condamna la necinstire pe cei care au scapat de gloantele ucigatoare ale anterevolutionarilor. Publicata de ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989 : Sediul: in Bucuresti, sector 2, Str. Batistei nr. 24 A. Telefon: 021/ 311 2075 Fax: 021/ 311 2075 Email: asociatia21decembrie1989@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.