Dinel Staicu, 5 ani la închisoare. Urmează judecătoarele corupte

Dinel Staicu a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare cu executare (pedeapsă cu suspendare se dă numai până la 4 ani inclusiv), pentru cumpărarea influenței judecătoarelor Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, cărora  le-a plătit 1 milion de euro pentru a-l scăpa de condamnarea la 7 ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Iar completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, format din magistratele de mai sus, i-au anulat acea pedeapsă.

Dinel Staicu le-a denunţat însă şi a fost judecat pentru trafic de influenţă şi condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Procurorii au arătat în rechizitoriu, că judecătoarele Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au falsificat, la redactare, decizia penală din 22 februarie 2012, pronunţată în dosarul în care Dinel Staicu a formulat o contestaţie în anulare în cazul condamnării din dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Astfel, judecătoarele de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală au desfiinţat ilegal 3 hotărâri judecătoreşti şi au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani închisoare emis pe numele lui Dinel Staicu.

Dinel Staicu se află în arest preventiv din luna august 2013, perioada petrecută în arest urmând să fie scăzută din pedeapsa primită.

La rândul său, Veronica Cârstoiu a fost arestată preventiv în 10 august 2013 şi eliberată sub control judiciar după 1 an şi o lună, în 3 septembrie a.c..

Cârstoiu mai este judecată într-un dosar, cel prin care ea şi colegele de complet i-au anulat condamnarea de 7 ani de închisoare lui Dinel Staicu. Dosarul a fost trimis de DNA, spre judecare, în 17 aprilie anul acesta, Curţii de Apel Bucureşti. 

Judecătoarea a fost suspendată din funcţie iar procurorii DNA au dispus, în 20 noiembrie, confiscarea extinsă a averii ei: 630.000 de euro primiţi drept şpagă şi 156.351 de lei pe care CAB îi cere ca parte vătămată în proces. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.