Directoarea Circului a pierdut procesul cu ANI privind incompatibilitatea. Nu-i nimic, merge la Curtea Suprema

Parlamentarii care detin si functii publice se ambitioneaza sa se judece cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) pe tema incompatibilitatii, in speranta ca vor reusi, prin chichite avocatesti, sa castige dreptul de a avea privilegiul de a detine simultan doua functii publice si, desigur, de a primi de la stat doua indemnizatii. Desi pierd rand pe rand procesele, ei nu se lasa pana nu ajung la Curtea Suprema, invocand persecutia politica – chiar si atunci cand apartin Puterii. Este si cazul Brindusei Novac, care a pierdut, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul in care a contestat decizia ANI privind incompatibilitatea functiei de deputat cu cea de manager al “Circ & Variete Globus”.

Ea a declarat recurs, ce urmeaza sa se judece la instanta suprema. Daca va pierde, timp de 3 ani nu va mai putea detine vreo functie publica. Adica nu va mai fi manager la Circ. In aceste conditii, este explicabila inversunarea sa de a castiga procesul.

In 23 februarie 2011, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Brandusa Novac s-ar afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan functia de deputat si pe cea de director al “Circ & Variete Globus” Bucuresti. Raportul de evaluare emis de ANI a fost contestat de deputatul PDL Brindusa Novac la Curtea de Apel Bucuresti, in martie 2011.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti i-a respins, luni, ca neintemeiata contestatia, dar aceasta a facut recurs la ICCJ. Potrivit avocatului Brindusei Novac, obiectul contestatiei il reprezinta sustinerea legalitatii raspunsului Comisiei juridice de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, din data de 30 ianuarie 2009, prin care i se comunica, prin validarea mandatului, ca nu exista o incompatibilitate intre calitatea de deputat si cea de manager al “Circ&Variete Globus”.

Avocatul Laura de Alvare a precizat, intr-un comunicat de presa, ca potrivit raspunsului Comisiei, “deputatii si senatorii pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice”.

Adica parlamentarii pot fi si rectori – cazul Ecaterinei Andronescu -, si directori de teatru – cazul Mircea Diaconu – si chiar si membri CNSAS – cazul Mircea Dinescu. Sunt numai cateva cazuri, dar relevante. Pana acum a pierdut doar Mircea Dinescu, dar si ceilalti se indreapta spre acelasi deznodamant. Asta numai daca noua guvernare va lasa justitia libera.

Brindusa Novac mai are un proces cu ANI pentru conflict de interese, cu care a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.