Directorul CFR Marfă, Dragoş-Alexandru Drăghici, a murit

Dragoş-Alexandru Drăghici, directorul general al CFR Marfă, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), Gruia Stoica, este arestat pentru încercarea de a truca o licitaţie organizată de Compexul Energetic Oltenia pentru transportul cărbunelui, a murit în această seară, la ora 18.30, la Spitalul Elias.

Dragoş-Alexandru Drăghici a făcut un atac cerebral marţi, iar miercuri a fost operat pentru a i se elimina un  hematom de pe creier.

Asupra lui s-au făcut mari presiuni atât la privatizarea CFR Marfă, cât şi acum, când Gruia Stoica încerca să afle oferta companiei feroviare de stat la licitaţia pentru încheierea contractului de peste 100 de milioane de euro pentru transportarea cărbunelui timp de 3 ani.

Patronul GFR a fost ridicat în cătuşe de anchetatorii anticorupţie miercuri, imediat după ce ofertele investitorilor au fost depuse la licitaţie. A fost reţinut după audieri, iar a doua zi a fost arestat.

Numele lui Drăghici apare în stenogramele interceptărilor făcute de procurorii DNA.

Drăghici a fost numit manager la CFR Marfă de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, la 21 februarie 2013.

Jurist de profesie, Dragoş-Alexandru Drăghici a lucrat anterior în managementul unor companii naţionale şi multinaţionale.

El a avut mai puţin noroc decât Cristian Ghibu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi preşedintele Comisiei de privatizare a CFR Marfă – care, după ratarea privatizării, în loc să fie demis, a fost promovat preşedinte al Consiliului de Administraţie al ROMATSA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.