Directorul de achizitii din ANAF, ginerele senatorului Magureanu, Butoane si alti 43 de evazionisti, retinuti de procurorii DIICOT. Acasa la directorul ANAF s-au gasit 600.000 de euro

Procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pe numele directorului de achizitii din cadrul ANAF, Dan Stroe, pe numele ginerelui senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, pe cel al lui Octavian Grecu, zis Butoane, al omului de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly (fostul iubit al Ginei Pistol), precum si pentru Daniel Nitu, director la firma acestuia. In total, pana miercuri la pranz au fost retinute 45 de persoane in dosarul cu cel mai mare grup infractional organizat, care a a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane anual. In urma celor 256 de perchezitii efectuate marti dimineata, achetatorii au adus la audieri 125 de persoane,  au ridicat mai multi saci cu documente, iar in locuinta directorului de achizitii al ANAF au gasit 600.000 de euro intr-un seif, pentru care posesorul nu a putut justifica provenienta lor. Banii au fost ridicati in vederea confiscarii, iar anchetatorii au emis o ordonanta de instituire a sechestrului asigurator.

Fiica senatorului Cezar Magureanu, Raluca Gazdac, a fost lasata sa plece, fiind insarcinata in luna a patra, insa si ea este implicata in dosar.

Nicole Saikaly era lider al unui palier din circuitul evazionist care ii mai includea, printre altii, pe ginerele si fiica senatorului Cezar Magureanu, Sorin si Raluca Gazdac, dar si opt bulgari, potrivit unor procese verbale ale procurorilor, obtinute de Mediafax.

Intr-unul dintre documente, procurorii mentioneaza ca grupul de criminalitate organizata, cu legaturi transfrontaliere, care a actionat din 2009, este format din Sorin Stuparu, Sorin Gazdac, Valentin Andrei Gazdac, Raluca Gazdac, Stefan Druga, Marius Cune, Nicole Saikaly, Daniel Nitu, Cristian Sava, Tudor Constantin, Neculai Maratas, Mircea Radina, Liviu Popovici si opt cetateni bulgari.

Audierile-maraton sunt insa in toi, astfel ca pana la sfarsitul zilei este posibil sa mai fie retinute persoane din dosarul evazionistilor.

Dupa emiterea ordonantelor, cei retinuti pentru 24 de ore au fost scosi din sediul DIICOT si dusi in arest, urmand sa ajunga in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.