DN 79 Arad-Oradea, 83% gata

Ministrul Alexandru Nazare a inspectat, sambata, santierul DN 79 Arad-Oradea, executat de compania Astaldi S.p.A, unde a constatat ca lucrarile sunt 83% gata, dupa ce au inceput in 2009, apoi au stagnat si au fost reluate in forta numai dupa ce MTI a emis notificare de reziliere.

“In mod evident, notificarea de reziliere a functionat. Din pacate trebuie sa folosim aceste instrumente pe care le avem, pentru a va pune la treaba. Acesta nu este un lucru normal. (…) Ma bucur insa ca ati ajuns sa depasiti 80% in ceea ce priveste realizarile si astept sa terminati integral lucrarile, lucru care era de necrezut la inceputul anului si mai doresc sa stiu ca veti termina drumul in acest an”, a spus Alexandru Nazare.

Ministrul Transporturilor a avertizat din nou ca va “monitoriza atent toate aceste lucrari”, in primul rand pe cele de autostrazi de pe Coridorul IV paneuropean.

“Termenele contractuale trebuie respectate asa cum este prevazut in contracte. Nu vreau sa avem surprize, nu vreau sa avem intarzieri. Din punctul acesta de vedere, pe Arad-Nadlac, eu zic ca asfaltul poate fi turnat in acest an. E o lucrare, din punct de vedere tehnic, nu foarte complicata si astept din partea constructorilor sa se mobilizeze la maxim, astfel incat sa avem in acest an asfaltul turnat. La fel, in ceea ce priveste lucrarile pe care le avem cu Banca Europeana de Investitii, cum este si acesta, DN 79, vreau sa avem mobilizare maxima si sa terminam in termenii contractuali’, a precizat Nazare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.