DNA a extins cercetările faţă de Ion Stan: El a primit de la denunţător şi produse de 100.000 de euro pentru campanie

Procurorii anticorupţie au extins cercetările ce îl vizează pe deputatul Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă, vineri, că inculpatul a cerut şi primit în mod indirect de la denunţător, pe lângă cei 60.000 de lei cash (din cei 130.000 lei pretinşi), şi produse pentru campania electorală, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Deputat de Dâmboviţa, la al treilea mandat consecutiv în Legislativ, Ion Stan este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI. El candidează din partea USL pentru al 4-lea mandat.

Potrivit DNA, prin ordonanţa de extindere a cercetărilor, procurorii au reţinut că, în perioada mai-iunie 2009, având funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid politic (PSD – n.red.), Ion Stan a pretins şi a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Stan l-a lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Dâmboviţa, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător.

Potrivit DNA, lui Stan Ion i s-au adus la cunoştinţă, vineri, noile acuzaţii, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală.

DNA precizase anterior, joi, că deputatul a pretins, de la acelaşi denunţător, 130.000 de lei, din care a primit 60.000, în patru tranşe de câte 15.000 de lei. Banii au fost ceruţi pentru motorina necesară deplasării autoturismelor de campanie şi pentru produse alimentare pe care să le ofere alegătorilor.

Stan i-a promis denunţătorului în schimb influenţă pentru obţinerea unor contracte.

Procurorii nu divulgă numele denunţătorului, dar  Stan îl ştie cu siguranţă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.