UPDATE! DNA a pus sechestru pe bunurile lui Mircea şi Vlad Cosma

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, şi ale fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, şi el pus sub control judiciar. Şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, a precizat că aceeaşi măsură li s-a instituit şi celorlalţi doi 4inculpaţi în dosarul de corupţie – Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova, şi Răzvan Alexe.

UPDATE 11 aprilie: Cosma tatăl şi fiul au fost trimişi în judecată. Dosarul se va judeca direct la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), având în vedere calitatea de înalt demnitar al lui Cosma fiul.

Deputatul Vlad Cosma a contestat această decizie în instanţă, procesul fiind înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi urmează să se judece miercuri.

Răzvan Alexe a fost scos, luni seară, din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliul său din Ploieşti, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme.

Alexe a fost arestat preventiv în luna noiembrie 2013, după ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de construcţii şi întreţinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa supremă a dispus, de asemenea, prelungirea duratei de arest la domiciliu pentru Daniel Alixandrescu, inculpat în acelaşi dosar sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi că au cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, urmare a unei cereri referitoare la încuviinţarea arestării preventive.

Mircea Cosma, 68 ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. (M.S.)

Sursă foto: PUTEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.