DNA cere aviz pentru ARESTAREA deputatului Cătălin Teodorescu

Laura Codruţa Kovesi, procurorul șef al DNA, cere Camerei Deputaţilor încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Florin Teodorescu, pentru abuz în serviciu în dosarul în care este implicată și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Teodorescu a făcut parte din Comisia de Despăgubiri de la ANRP care a aprobat în martie 2011 să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe – cunoscut drept „Stelu” -,  377.282.300 lei reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, deși, în realitate, valora de 3 ori mai puțin.

“(…) inculpatul TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avute în vedere gravitatea faptelor, modul şi circumstanţele de comitere a acestora, anturajul şi mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale şi celelalte împrejurări privitoare la persoana acestuia”, precizează DNA.

Astăzi au fost reţinute atât fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrescu, cât şi adjuncta sa din 2011, Dana Vasilescu, urmând a le prezenta mâine instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.