DNA: Comisar șef, trimis în judecată în stare de arest

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Curt Iosip Mihai-Ștefan, ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Cluj – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu gradul profesional de comisar șef, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Cluj, informează DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2011, Curt-Iosip Mihai-Ștefan a lăsat să creadă o persoană – denunțător în cauză – că are influență pe lângă organele de urmărire penală (procurori și ofițeri de poliție) și funcționari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj și că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceștia în vederea restituirii, către denunțător, a unui autoturism de teren și, ulterior, pentru omologarea și înmatricularea acestuia.

În acest scop, ofițerul de poliție i-a cerut denunțătorului suma totală de 5.000 euro și 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunțător în perioada 2011-2012.

Autoturismul de teren în cauză figura în evidențele RAR ca fiind furat și fusese ridicat de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.

Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a restituit denunțătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului.

La data de 18 ianuarie 2013, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Curt-Iosip Mihai-Ștefan pe un termen de 29 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul DIPI București. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.