DNA: Evaluatorul Emil Nuțiu, REŢINUT în dosarul şefei DIICOT. Deputatul Marko Attila, urmărit penal. “Stelu” şi un alt membru din comisia ANRP, sub control judiciar

Procurorii DNA au audiat azi-noapte şi alţi suspecţi în dosarul în care procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a fost reţinută aseară, împreună cu alţi doi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). În această dimineaţă a fost reţinut şi va fi dus în faţa instanţei pentru arestarea preventivă Emil Nuțiu, expert evaluator.

UPDATE 22 noiembrie: Bica a fost arestată preventivîmpreună cu ceilalţi doi membri ai Comisiei ANRP şi cu expertul evaluator. Ea a demisionat atât de la şefia DIICOT, cât şi din funcţia de procuror al acestei instituţii.

Deputatul UDMR Marko Attila este şi el urmărit penal pentru abuz în serviciu, faptă comisă în calitate de membru al Comisiei ANRP.

Față de Sergiu Diacomatu, membru al aceleiași comisii din ANRP, și față de omul de afaceri Stelian Gheorghe – beneficiarul reconstituirii dreptului de proprietate -, procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale.

Aseară au fost reținuți, pe lângă șeful DIICOT, Alina Bica – la data faptelor fost secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP -, încă doi membri ai comisiei: Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan.

Toţi cei 7 sunt anchetaţi în dosarul reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, Sector 2.

Redăm integral comunicatul DNA:

„În continuarea comunicatelor nr. 1654/VIII/3 și 1656/VIII/3 din 20 noiembrie 2014, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13.0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21.11.2014, a inculpatului NUŢIU EMIL, expert evaluator, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Față de inculpații: DIACOMATU SERGIU IONUŢ, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și GHEORGHE STELIAN, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale.

De asemenea, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de MARKO ATTILA-GABOR, în prezent deputat în Parlamentul României, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Inculpaților și suspectului li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.