DNA: Fost deputat, urmărit penal pentru că a fost şi diriginte de şantier

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus începerea urmăririi penale față de Gheorghe Buta, fost deputat, pentru că a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană şi, mai pult, a deţinut şi funcţia de diriginte de şantier timp de un an, pentru care a fost remunerat.

Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori rezultă că, în perioada 2008 – 2012, Gheorghe Buta, în calitate de deputat, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare și comerciale ale unei societăți comerciale în care soția sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt firma respectivă.

“Astfel, între anii 2009 – 2010, suspectul Buta a participat la mai multe discuții cu reprezentanți ai autorităților locale, context în care a negociat, întocmit și semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanță în materie de construcții/inspecție de șantier, întocmind și semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societății anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei”, informează DNA.

Totodată, în perioada 21 martie 2011 – 20 martie 2012, Gheorghe Buta a fost angajat în cadrul unei societăți comerciale, în baza unui contract individual de muncă, în funcția de diriginte de șantier.

“Activitățile desfășurate în condițiile mai sus descrise sunt incompatibile cu funcția de deputat, pe care o îndeplinea la momentul respectiv”, susțin procurorii anticorupţie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.