DNA: Fostul șef al Gărzii Financiare şi alţi 3 comisari, urmăriţi penal

Procurorii DNA au declanşat urmărirea penală împotriva lui Sorin Florea, fostul șef al Gărzii Financiare, a lui Ciprian Mihail Fronea, fost comisar șef al Gărzii Financiare Constanța, şi a Mădălinei Buduleanu și a lui Eduard Cristian Tomescu, comisari în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, la data comiterii faptelor, pe care îi acuză de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și de favorizarea infractorului. Mai pe româneşte, cei patru şi-au avertizat un coleg, suspectat de corupţie, asupra faptului că i s-a deschis dosar penal şi că i se pregătea un flagrant.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că „în cursul lunii iulie 2012, un comisar din cadrul Gărzii Financiare – structura centrală – la acea vreme, față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție, a fost încunoștințat asupra iminenței realizării unui moment operativ”.

Informațiile care nu erau destinate publicității – existența dosarului DNA și momentul realizării operațiunii de prindere în flagrant – au fost transmise acestuia de către colegii săi din Garda Financiară, respectiv suspecții Sorin Florea, Ciprian Mihail Fronea, Mădălina Buduleanu și Eduard Cristian Tomescu.

La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI, precizează DNA, ceea ce înseamnă că anchetatorii au ca probe inclusiv interceptări. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.