DNA: Udrea a fost denunţată de Pescariu. Udrea: Am 3 cereri de arestare preventivă într-o zi, caz fără precedent

Procurorii DNA scriu în referatul prin care cer arestare Elenei Udrea că aceasta a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, căruia Udrea i-ar fi pretins şi a primit 500.000 de euro “pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

Denunțător de top în dosarul Microsoft, în care este unul dintre principalii beneficiari ai șpăgilor, Pescariu se află în libertate. La fel, toți foștii miniștri inculpați în dosar de luare de mită și spălare de bani, începând cu Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Șerban Mihăilescu, Mihai Tănăsescu, Alexandru Athanasiu.

În dosar mai sunt două denunțuri împotriva ei, unul al fostului ministru Gabriel Sandu și al doilea, al lui Gabriel Marin, managerul Omnilogic, care susține că Dorin Cocoș i-ar fi cerut 3 milioane de euro pentru ca Udrea să intervină la deblocarea plăților pentru programul e-România.

Udrea susține că procurorii nu au întrebat-o nimic iar ea nu are posibilitatea să se apere decât în interviuri la TV și pe Facebook.

Iată însă ce spun procurorii despre denunțul lui Pescariu:

“La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 pe fondul cercetărilor efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie ca urmare a plângerii formulată de Fujitsu Siemens Computers în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse de autorităţile austrice pe conturile sale din Elevaţia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”, notează procurorii în referat.

Anchetatorii au mai menţionat că aceste fapte sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite.

Udrea: Pescariu m-a rugat să intervin la Coldea pentru a-i debloca un cont din Elveţia

Elena Udrea a scris astăzi, pe Facebook: ”Citesc în presă că Dinu Pescariu ar fi declarat anchetatorilor în decembrie 2014 că mi-ar fi dat 500.000 de euro pentru a interveni în dosarul Microsoft. Deşi este doar un denunţ al unui inculpat care rămâne permanent liber în ciuda faptului că este artizanul afacerii Microsoft, el este luat de bun. Denunţul meu despre generalul Coldea nu este considerat serios”.

Ea precizează că ”niciodată nu i-a cerut bani lui Dinu Pescariu şi niciodată acesta nu i-a dat bani, direct sau indirect”.

”Este adevărat însă că Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont din Elveţia, pentru că aflase că un alt inculpat din dosarul Microsoft îşi deblocase contul într-o situatie similară, după intervenţia avocatului Rareş Dan, apropiat al lui Florian Coldea. Între timp, avocatul respectiv este apărătorul lui Pescariu. Culmea, lucrul acesta l-am amintit chiar eu în denunţul pe care l-am făcut. Înainte să apară declaraţia lui Pescariu”, mai scrie Udrea.

Ea adaugă: ”Cum spunea Tolontan: follow the money. Las presa să afle dacă există sau nu un inculpat în dosarul Microsoft care a avut contul deblocat”.

Udrea a ţinut să comenteze şi ”speculaţiile din denunţul lui Gabriel Marin împotriva sa, făcut în ianuarie.

”Fac precizarea că nici măcar nu îl cunosc pe acesta şi nu cred că l-am întâlnit în viaţa mea. Deci, nu văd cum poate fi luat în considerare un denunţ al unui om care nici măcar nu mă cunoaşte. Plus că acest domn a tot dat declaraţii în vara trecută şi nu a zis nimic de mine. Apare acum şi face un denunţ în care mă pomeneşte pe mine???”, încheie ea postarea de pe Facebook.

„Am 3 cereri de arestare preventivă într-o zi, caz fără precedent”

Elena Udrea critică graba DNA de a o duce după gratii, ea anunțând aseară, la emisiunea „Vorbește liber” de la TVR1 că în decurs de 4 ore procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a emis 3 cereri de arestare preventivă pe numele ei, după ce în numai 4 zile DNA a pus-o sub acuzare în două dosare, fără ca ea să fie audiată pentru a-și spune punctul de vedere.

Iar cum singura ei șansă a rămas apărarea în public, prin interviurile de la Hotnews, în 31 ianuarie, și Gândul Live, în 2 februarie, ea a fost acuzată că a încălcat măsura controlului judiciar – cel de-al treilea motiv pentru care se cere arestarea ei.

La TVR1, Elena Udrea reluat atacurile la adresa șefului interimar al SRI, Florian Coldea: 

„În 4 zile de când am formulat acuzații la adresa generalului SRI Florian Coldea, am două cereri de începere a urmăririi penale, astăzi alte 3 cereri de arestare preventivă, iar ANI a anunțat că îmi controlează declarația de avere. La partid, la PMP, s-a anunțat încă un control pe finanțarea campaniei prezidențiale. A fost cea mai ieftină campanie electorală. Nu se controlează campania dlui Ponta sau a dlui Iohannis, dar se controlează cea a Elenei Udrea. CSM a anunțat că verifică dacă declarațiile pe care eu le-am făcut aduc atingere independenței justiției. Este un asalt asupra mea, justificat de războiul pe care l-am inceput – și nu l-am început joi, ci cu luni de zile în urmă – cu generalul Florian Coldea, șeful actual al SRI”.

„Dl Coldea este influent prin relația pe care o are cu dna Kovesi. Spre exemplu, dl Coldea nu a vrut-o pe dna Bica la șefia DIICOT. În perioada în care dna Bica urma să fie numită la DIICOT, aceasta a fost de două ori pusă sub ascultare de dna Kovesi”

„Există un avocat, Rareș Dan, care este avocatul tuturor celor care l-au denunțat pe Dorin Cocoș și sunt liberi. Acesta este foarte apropiat de generalul Coldea”.

SMS-uri cu Ghiță

Udrea a mai spus  mai  vineri, 19 decembrie, a avut o discuţie cu directorul SRI de la acea vreme, George Maior, în care i-a spus “cu subiect şi predicat” că „nu e în regulă că domnul Coldea şi-a făcut o ţintă din a se lupta cu ea şi că ştie ce urmăreşte”.

”După această discuţie, a doua zi, pe 20, domnul Sebastian Ghiță a transmis faptul că are acordul domnului Coldea să se ducă să îl viziteze pe Dorin Cocoş, că ar trebui să înţeleagă şi Dorin Cocoş că aşa a fost să fie, să fie arestat, că o să îl pună liber, dar nu de Crăciun, pentru că urma Crăciunul şi că, în orice caz, că se va duce să vorbească cu el. S-a şi dus, pe 19 ianuarie, cred, ce au discutat, nu mai ştiu. Cocoş nu mi-a spus ce au discutat, doar mi-a spus pe telefon că l-a vizitat Sebastian Ghiţă”, a afirmat Udrea.

Elena Udrea a mai prezentat şi un schimb de SMS-uri dintre ea şi Sebastian Ghiţă, pe care le-a arătat la cameră. În mesajul transmis de ea scrie:

”Văd că eşti foarte preocupat de ceea ce, eventual, ar fi făcut Dorin. Eu nu ştiu dacă a greşit într-adevăr, dacă a încălcat sau nu legea. Dar îţi promit că încerc să aflu adevărul, inclusiv voi încerca să aflu dacă ţi-a dat bani şi ţie, la cerere….aşa cum am auzit prin oraş, sau nu şi este doar o bârfă… Evident că voi merge şi la RTV să vorbesc despre aceste lucruri după ce voi avea probe, ori măcar indicii…Sau chiar la DNA. Până atunci te asigur că eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns. Numai bine”.

Răspunsul lui Sebastian Ghiţă este: ”Îmi pare rău pt Dorin şi ce i s-a întâmplat. E un om bun. Nu ştiu mereu ce se întîmplă la RTV. Nu e ok mes tău. Credeam că-mi dai mes de sărbători”.

Udrea a mai spus că ştie ”multe alte lucruri”, dar că nu ar vrea să aducă şi alţi oameni în discuţie.

”O voi spune în faţa procurorilor. Voi completa denunţul pe care l-am făcut, voi spune alte lucruri în faţa procurorilor. Sunt oameni care au venit şi mi-au povestit lucruri grave. Eu mă gândesc că dacă tot am pornit această cruciadă, o pot duce şi singură. Poate au curaj, în faţa procurorilor, deşi cât curaj să aibă şi bieţii procurori, să îi faci o anchetă domnului Coldea”(M.S.)

Sursă foto: stiri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.