Doi agenti de la Politia Rurala Lunca Corbului, prinsi cu mita

Lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Arges, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, au pus in executare miercuri, 30 mai, doua mandate de aducere privind doi agenti de politie din cadrul IPJ Arges – Sectia de Politie Rurala Lunca Corbului. Cei doi sunt invinuiti in cadrul unui dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita,  sub forma de participare a autoratului – in cazul lui D.N.C. -, si a complicitatii – in cazul lui C.G.D. Cercetarile au demarat in baza unui apel primit la linia gratuita anticoruptie a Directiei Generale Anticoruptie, 0800.806.806, informeaza, joi, un comunicat al DGA.

In fapt, un cetatean a apelat linia gratuita anticoruptie, sesizand ca agentii de politie D.N.C. si C.G.D. i-au pretins, in cursul lunii mai a.c., un roi de albine in valoare aproximativa de 200 lei, pentru a nu-i aplica o sanctiune contraventionala la regimul circulatiei pe drumurile publice.

In baza apelului, DGA a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, iar ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Arges au fost delegati sa efectueze in cauza acte de cercetare penala.

Pe parcursul cercetarilor, lucratorii DGA –  SJA Arges au beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

Fata de D.N.C. procurorul a dispus punerea in miscare a actiunii penale.

DGA face precizarea ca inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt  faze ale  procesului penal, fapt ce nu poate infrange in nici o situatie principiul prezumtiei de nevinovatie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.