Doi agenţi rutieri şi un poliţist local din Bucureşti, reţinuţi pentru şpagă

Ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului Parchetul Tribunalului Bucureşti au reţinut 2 agenţi ai Brigăzii Rutiere Bucureşti şi unul de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, sub acuzaţia că au primit 5.500 de euro de la 4 persoane pentru a interveni în dosarele în care aceştia sunt cercetaţi cu infracţiuni rutiere şi a le fi restituite permisele de conducere. Cei 3 agenţi sunt urmăriţi penal din 16 iulie, pentru trafic de influenţă, iar anchetatorii cer acum Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă, informează, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, cei 3 au pretins şi primit 5.500 de euro de la 4 persoane, denunţătoare în cauză, spunând că vor interveni la poliţiştii care instrumentau dosarele penale în care acestea sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În schimbul banilor, poliţiştii le-au promis celor 4 vor obţine soluţii favorabile în dosare şi le vor fi restituite permisele de conducere.

Cercetările sunt continuate de Parchetul Tribunalului Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.