Dorin Lazăr Maior, şeful revoluţionarilor, 7 ani la răcoare pentru şantaj

Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Târgu Mureş, la 7 ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul “Romexterra”, iar omul de afaceri din Zărneşti, Ovidiu Tition, la 5 ani de închisoare şi Florina Aprofira, la 4 ani de închisoare, tot cu executare. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, pentru că au şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov, Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă.

Maior i-a ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte 1 milion de lei.

“Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust”, preciza la momentul trimiterii în judecată DNA Braşov.

În acest dosar, Tition şi Maior au stat în arest preventiv, sub acuzaţia de şanta, de la sfârşitul lunii decembrie 2006 până în mai 2007.

În prezent, Ovidiu Tition se află în arest într-un alt dosar. El a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 şi a fost apoi prezentat Tribunalului Braşov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înşelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziţionat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, şi pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.