Dosarul fraudelor bancare: Un prim lot de 10 persoane a fost arestat preventiv

Judecătorii Tribunalului Călăraşi au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 10 persoane implicate în dosarul fraudelor bancare, iar un al doilea lot, de 24 de persoane, a fost judecat de Tribunalul Bucureşti, şedinţa de judecată încheindu-se sâmbătă la ora 4,00, iar decizia va fi anunţată la ora 20.00.

Procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane, vineri, după ce joi dimineaţă au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu (sud) la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei.

Printre cele 33 de persoane, acuzate de înşelăciune şi spălarea banilor, se află Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, şi Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE (Direcţia de Informaţii Externe).

În schimb, Aurel Şaramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, va fi cercetat în libertate.

Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.