Dosarul fraudelor la referendum: Alţi 7 membri ai unor secţii de vot, urmăriţi penal

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de 7 membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, jud. Constanţa, învinuiţi de faptul că au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot şi au semnat în locul persoanelor pentru care au votat ei. Amintim că, în urmă cu o zi, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de 13 membri ai altor două secţii de vot din Lumina.

„La data de 23.11.2012, procurorii au dispus urmărirea penală faţă de învinuiţii FLOREA DIANA, GHEORGHE ALEXANDRA, MOLDOVEANU IONUŢ ANDREI, LAZĂR ALIN FLORIN, HAGI – CALIU ENGHIN, AGACHE MARIANA şi POŞIRCĂ ŞTEFAN (membri ai secţiei de votare nr. 490 din localitatea Lumina), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că, la referendumul din 29 iulie, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.