Dosarul privind averea lui Dan Ioan Popescu se rejudecă la Curtea de Apel

Dosarul privind averea lui Dan Ioan Popescu a fost trimis, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), spre rejudecare la Curtea de Apel, instanţa admiţând recursurile declarate de inculpat şi de soţia sa. În 14 iulie 2011, instanţa supremă a decis confiscarea a 4 milioane de lei (aproape 1 milion de euro) din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu şi a soţiei acestuia, Elena, bani pe care cei doi nu îi pot justifica. Decizia de atunci a instanţei a survenit după 7 ani de proces, însa nu a fost definitivă. Dan Ioan Popescu a anunţat încă de atunci că va continua procesul “în ţară şi în afară, întrucât hotărârea este aberantă”. 

“Admite recursurile declarate de Popescu Dan Ioan şi Popescu Elena împotriva Deciziei nr. 3932/14 iulie 2011 şi a Deciziei nr. 5157/ 3 noiembrie 2011 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Casează deciziile menţionate şi trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal”, se arată în minuta deciziei.

De asemenea, ÎCCJ i-a obligat pe Dan Ioan Popescu şi pe soţia sa la plata sumei de 1.691 de lei cu titlul de onorariu de expert, către expertul stenograf Maria Marcu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.