UPDATE! Dragnea, la proces: Să fie audiat și Ponta, nu știu cine a trimis SMS-urile cu numele meu la referendum

Vicepremierul Liviu Dragnea, audiat astăzi la Înalta Curte, unde se judecă dosarul „Fraude la Referendum”, a cerut să fie audiat și Victor Ponta, în calitate de președinte al PSD, „dacă au fost aduse foloase necuvenite partidului”. El a afirmat că nu are cunoștință despre mesajele tip SMS trimise în ziua referendumului în teritoriu, care erau urmate de numele sau inițialele sale.

UPDATE: Ponta: “Normal că mă voi prezenta la audieri. Am cerut eu la DNA, în faza de urmărire penală, și mi-au respins”.

“Nu știu cine a conceput acele mesaje. Oricum, consider că erau niște mesaje fără finalitate, nu puteai să ceri oamenilor să iasă din secții pentru a scoate lumea la vot. Par mesaje ale unor oameni care nu au experiență de campanie electorală”, a spus Dragnea.

„Dacă au fost aduse foloase necuvenite partidului, este normal să fie audiat ca martor și președintele acestuia. Victor Ponta a solicitat DNA să fie audiat, dar cererea i-a fost respinsă”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că se consideră nevinovat de acuzațiile care i se aduc și că acest dosar poate vulnerabiliza sistemul democratic, pentru că există riscul ca orice șef de campanie, de la orice partid, să nu mai aibă curaj să se implice într-o campanie electorală, deoarece nu a făcut altceva decât ce au făcut alți lideri de campanie la orice alegeri.

Dragnea a fost trimis în judecată în 7 octombrie 2013, alături de 74 de complici, dintre care doi și-au recunoscut faptele, în ianuarie 2014.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.