Duicu, Ponea şi Popescu, plasaţi în arest la domiciliu

După 6 luni de arest preventiv în Penitenciarul Rahova, baronul PSD de Mehedinţi Adrian Duicu a fost plasat în arest la domiciliu sâmbătă, 18 octombrie, prin decizie definitivă a instanţei supreme, după ce, vineri, Curtea de Apel Bucureşti decisese acelaşi lucru dar procurorii DNA au contestat sentinţa.

Împreună cu Duicu au părăsit penitenciarul atât Ştefan Ponea, fostul şef al IPJ Mehedinţi, cât şi Constantin Popescu, liderul PSD Orşova, acesta din urmă fiind cercetat şi în alt dosar de corupţie, în care este acuzată Carmen Sîrboiu, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova.

Duicu este acuzat de mai multe fapte de corupţie, printre care trafic de influenţă inclusiv din Cabinetul Prim-Ministrului Victor Ponta, pe care el îl numea “Birou’ Oval”.

Arestaţi preventiv în 4 aprilie, Duicu, Ponea şi Popescu au fost deja trimişi în judecată, pe 28 iulie, alături de alți 7 inculpați, printre care președinta CAS Mehedinți, Elisabeta Rolea, dar și directoarea Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin, Doina Burugă.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.