Elena Udrea a fost reținută de DNA

După 10 ore petrecute la sediul DNA, timp în care și-a citit acuzațiile din dosare și a fost audiată, Elena Udrea a fost reținută de procurorii anticorupție în această seară, sub acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul Microsoft.

Anunțul a fost făcut la ora 22.20 de avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, fost procuror anticorupție.

„Doamna Udrea a dat declarații timp de 3 ore, pentru cele 7 capete de acuzare”, a precizat el.

Udrea ar fi luat mită 500.000 de euro, potrivit denunțului făcut de Dinu Pescariu, unul dintre beneficiarii șpăgilor din dosarul Microsoft și artizanul întregii fraude. Pescariu a fost citat astăzi la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor, fără ca procurorii să organizeze o confruntare între el și Elena Udrea.

Elena Udrea a ieșit încătușată din sediul DNA, la ora 22.52, urcată într-o mașină și dusă în arestul Poliției Capitalei, unde își va petrece noaptea.

Mâine la prânz, ea va fi dusă la instanța supremă, unde un judecător de drepturi și libertăți va decide dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile, așa cum cer procurorii.

Dacă va scăpa, anchetatorii vor repeta procedurile de mai sus pentru celălalt dosar, Gala Bute, în care Udrea este acuzată de infracțiuni similare, astfel că ea va ajunge tot în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Iată și coomunicatul remis de DNA în urmă cu câteva minute:

În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 și 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.