UPDATE 2! Ema Pendiuc, reținută de DNA pentru MITĂ. Primarul de Piteşti, încă în audieri

Ema Pendiuc, fiica primarului municipiului Pitești, a fost reținută în această seară de procurorii anticorupție, după mai multe ore de audieri într-un dosar în care este acuzată de complicitate la luare de mită: 1 milion de euro. Edilul PSD Tudor Pendiuc se află şi el la sediul DNA Bucureşti, fiind adus astăzi, după 18 percheziţii cu mascaţii la sediul Primăriei Piteşti dar şi la locuinţa lui Pendiuc şi la sediile mai multor firme şi domiciliile mai multor oameni de afaceri din municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora.

UPDATE ora 21.45: Procurorii l-au reţinut şi pe Tudor Pendiuc. 

UPDATE ora 21.00: Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, care controlează grupul de firme Conarg, a fost reţinut de anchetatori.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, precizează DNA.

Ema Pendiuc a ieşit în din sediul DNA încătuşată, la ora 19.40, a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei şi va fi prezentată mâine Tribunalului București, unde procurorii DNA vor cere instanţei arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Cel mai probabil, o va urma tatăl şi alţi inculpaţi. Emilian Nechita, directorul Direcţiei Tehnice şi de Urbanism din Primăria Piteşti a fost ridicat şi el cu mascaţii şi adus la DNA Bucureşti.

Deocamdată informaţiile DNA sunt succinte, dar vom afla în curând amănunte despre caz. Surse judiciare spun că primarul municipiului Pitești este suspectat de abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în Pitești.

Tudor Pendiuc este de 22 de ani primar al Piteştiului, fiind ales pentru prima dată în anul 1992. În prezent, el conduce PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Ema Pendiuc prezintă şi realizează emisiuni la Televiziunea Română începând din anul 2008. Debutase cu numai un an înainte, la Alpha TV, o televiziune locală din Bucureşti.

Vom reveni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.