Evaziune fiscală de 30 mil. lei din afaceri cu fier vechi

Administratorii a 12 societăţi comerciale care colectează şi vând fier sunt cercetaţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, pentru crearea unui prejudiciu de 30.000.000 de lei prin evaziune fiscală, informează Poliţia Română. Ei au fost depistaţi în timpul acţiunilor desfăşurate de organele de ordine între 12 şi 14 septembrie, în judeţele Constanţa şi Giurgiu.

În urma controalelor, poliţiştii au găsit nereguli la 12 societăţi, ai căror administratori nu înregistraseră în evidenţele financiar-contabile încasările obţinute din vânzarea fierului vechi.

Ca urmare, anchetatorii au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele a 14 persoane, prejudiciul total fiind estimat la peste 30.000.000 de lei.

Potrivit ofiţerilor specializaţi în investigarea fraudelor, 7 dintre administratorii cercetaţi cesionaseră părţile sociale deţinute la firmele pe care le controlau unor persoane din străinătate.

Ei au reuşit, astfel, să îngreuneze identificarea documentelor de evidenţă finaciar-contabilă şi stabilirea relaţiilor comerciale desfăşurate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.