Fenechiu nu mai crede nici el că va scăpa de puşcărie

„Nu mai sunt optimist, aş fi fost dacă s-ar fi admis probele. Eu nu am auzit niciodată până acum să se judece un dosar fără probe. Avocaţii sunt blazaţi pentru că îmi spun că nu au pur şi simplu pe ce să mă apere”, le-a declarat Relu Fenechiu jurnaliştilor, cu puţin înainte de ora 13.00, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde se judecă astăzi ultimul termen al recursului în Dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru liberal al Transporturilor a fost condamnat de prima înstanţă la 5 ani de închisoare, iar complicii, la pedepse între 5 şi 7 ani de detenţie. Au atacar cu recurs sentinţa atât cei condamnaţi, cât şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), aceştia din urmă cerând pedepse mai mari.

Relu Fenechiu a fost întrebat de ce ieri, când ar fi trebuit să aibă loc termenul de judecată, nu a încercat să vină cu trenul sau cu avionul – pentru care are, de altfel, transport gratuit, în calitate de parlamentar.

„Sâmbătă am fost la botez la fetiţa lui Cristian Adomniţei şi duminică am vrut să vin la Bucureşti. Am venit cu maşina până la Tecuci dar nu am mai putut pleca (din cauza drumurilor închise de zăpadă, n.r.). Cu trenul am încercat, dar din Dej nu plecau trenurile.

Întrebat cum comentează faptul că în mai puţin de 3 săptămâni au fost condamnaţi 3 foşti miniştri – Tudor Chiuariu, Szolt Nagy şi Monica Iacob-Ridzi -, Fenechiu a spus că „nu mă interesează decât situaţia mea”.

Întrebat dacă îşi doreşte un termen mare până la pronunţarea sentinţei definitive, el a răspuns: „Nu îmi doresc termene mari, îmi doresc o judecată corectă”.

Despre ce va face astăzi după ce se va termina procesul, Fenechiu a spus că „Sunt pregătit să-mi văd copilul”.

Completul de 5 judecători al ÎCCJ va rămâne astăzi în pronunţarea sentinţei, ce va fi dată în circa o săptămână – 10 zile.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.