Festivalul Internaţional al Transportatorilor

În perioada 9-11 mai, la Jucu, în judeţul Cluj, s-a desfăşurat T-Festival, un eveniment în premieră, din care organizatorii vor să facă o tradiţie.

 

Evenimentul a reunit importanţi producători de camioane şi semiremorci, dealeri şi importatori de motociclete şi echipamente, dar şi pasionaţi ai domeniului. Vizitatorii au putut admira cele mai frumoase camioane şi motociclete în cadrul unei parade, unul dintre „actorii principali“ fiind un camion american care, în urma concursurilor desfăşurate, a reuşit să adune trei premii şi admiraţia publicului.

Camioane, motociclete şi… rock&roll

Pentru că legătura dintre cele trei ramuri este una puternică, evenimentul nu ar fi fost complet fără o latură artistică. O serie de muzicieni şi formaţii rock au susţinut recitaluri live, numele cel mai răsunător publicului larg fiind cel al lui Ștefan Bănică Jr. Cu ocazia acestui eveniment, UNTRR, unul dintre organizatorii festivalului alături de IRU (International Road Transport Union) doresc să promoveze data de 9 mai ca ziua tuturor transportatorilor, deoarece este ziua în care în calendarul ortodox se prăznuieşte Sfântul Mucenic Cristofor – Patronul Transportatorilor şi al Călătoriilor. Pe lângă parade, concursuri de frumuseţe şi îndemânare, s-a desfăşurat şi work-shop-ul Ecoeffect, în cadrul căruia Patrick Philipp, directorul academiei de training IRU, a prezentat viziunea sa despre conducerea eco şi avantajele obţinute. Totodată, a fost prezentată şi aplicaţia TransPark, ce vine în sprijinul şoferilor atunci când sunt în căutarea unui loc sigur de parcare.

Campionii

UNTRR, prin Radu Dinescu, secretarul său general, a nominalizat poziţiile fruntaşe din Top 100 companii de transport din industria românească, oferind premii reprezentaţilor acestora. Printre cei care au primit distincţii, amintim compania de transport marfă TRANSILVANIA IMPORT EXPORT, având cel mai mare parc auto, aceeaşi distincţie fiind acordată la categoria transport persoane companiei CDI, aceştia fiind premiaţi şi pentru cea mai mare cifră de afaceri. Și performanţele companiei PLETL au fost recompensate, fiind premiaţi pentru cel mai mare profit, iar premiul de popularitate a ajuns la ATLASSIB. Nu au fost uitaţi nici oamenii care fac lucrurile să se întâmple, astfel că titlul de cel mai bun manager al unei companii de transport persoane a fost câştigat de Cristian Băciucu, director general al ROMBUS TRANSPORT, companie care face parte din EUROLINES GROUP, iar la transport marfă premiul a ajuns la Petru Moldovan, director al companiei TUȚU-TRANS.

Patrick Philipp, directorul academiei de training IRU:

„Este bine că există astfel de festivaluri pentru că în acest fel se poate lua pulsul industriei şi îi face pe cei prezenţi să se simtă ca o adevărată familie. Piaţa europeană este încă într-o situaţie dificilă, şoferii au nevoie de mai multă pregătire, companiile trebuie să investească în calitate, în trainingul lor. Chiar dacă a fost o perioadă grea, începe să se vadă lumina de la capătul tunelului, nivelul consumului creşte uşor, iar asta înseamnă că şi transporturile vor creşte.“

 

Radu Dinescu, secretar general UNTRR:

„Scopul festivalului a fost ca pasionaţii să poată să discute liber, să admire cele mai noi produse ale constructorilor de camioane, să le vadă şi să le testeze şi să se bucure de un spectacol artistic de calitate.“

 

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.